Biografie

Tamara van de Beek werd in 1978 geboren in Amersfoort.

Haar eerste publicatie verscheen op 4-jarige leeftijd in de schoolkrant: een quote en een tekening omdat ze blijkbaar Jezus had gezien in een groen t-shirtje. Fantasie zat er al jong in.

Schrijven en lezen stonden haar hele jeugd centraal en het maximale aantal boeken werd zodoende iedere week gehaald bij de bibliobus. Haar liefde voor de boeken van Roald Dahl wakkerde haar fantasie verder aan en zo begon zij haar eerste verhalen te schrijven. Ook liedjes en gedichtjes werden met gekrulde sierletters in geheime notitieboekjes opgeschreven.

Als marketingassistent schreef Tamara regelmatig content voor een intern blad van haar werkgever en zo begon zij in 2004 te schrijven onder de alias Typisch Tam. In 2005 begon zij onder deze naam te publiceren, in eerste instantie op Hyves. Dit heeft zij vervolgens voortgezet op Facebook en op diverse online platforms.

Voor een aantal op ouders gerichte online magazines schrijft Tamara met regelmaat blogs. In het verleden bijvoorbeeld voor lovetobemama.com en momenteel voornamelijk voor magazine.kleertjes.com

Ook schrijft Tamara aan een boek. Een tijdrovende en uit de hand gelopen droom, die met regelmaat weer maanden in de kast wordt geparkeerd. Wellicht treedt ze ooit in de voetsporen van haar vader die uiteindelijk wel tot publicatie kwam.

Hoewel werkzaam in uiteenlopende branches; consultancy, eventmanagement en ‘bij de televisie’, communicatie in woord en geschrift heeft altijd als rode draad door haar werk gelopen. Het schrijven van mailings, corrigeren van offertes of samenstellen van nieuwsbrieven: een pen is altijd haar vriend geweest.

Sinds 2014 werkt Tamara met veel plezier als office manager bij een softwarebedrijf in Hilversum. De rode pen is inmiddels vervangen door een toetsenbord en haar werkomgeving inspireert haar onder andere tot nieuwe ideeën om de nostalgie van een boek en de hedendaagse technologie dichter bij elkaar te brengen.

Inspiratie vindt ze in de kleinste dingen. Een overstekend kind, een uitzicht of een onuitgesproken zin: het nestelt zich en suddert tot het ineens in een paar minuutjes ‘op papier’ staat.

Als moeder van een dochter van 10 jaar schrijft ze regelmatig met veel herkenning en zelfspot over de voor- en nadelen van het moederschap en haar liefdesleven (of het gebrek eraan) en haar verdere levensbeslommeringen.